Віскі - виробництво в домашніх умовах - Отделка Ванной Комнаты

Віскі - виробництво в домашніх умовах

Май 19, 2020

Процес приготування віскі в домашніх умовах більше нагадує самогоноваріння з тією різницею, що потрібно провести наполягання в дубовій бочці або як мінімум з вмістом деревини дуба в бочці з іншого матеріалу. При цьому процес настоювання на увазі витримку на термін близько року.

Хотите продать элитный алкоголь, обращайтесь к специалистам, которые купят по самой высокой цене.

Звичайно, не всі бажаючі згодні прочекати стільки часу і часто просто використовують дубові тирсу, а замість спирту - приготований раніше самогон. Звичайно, отриманий за підсумком напій можна буде назвати віскі, але якщо ви тільки починаєте пробувати свої сили в домашньому самогоноваріння, то піде і такий.

Основна проблема при домашньому виробництві - це пророщувати солод в домашніх умовах. Це складний і трудомісткий процес, які забирає левову частку сил. На щастя, багато профільні магазини пропонують купити вже готовий пророщений солод.

Допоміжні речовини роздобути вже не складно і особливу увагу звертайте на якість води. Найкраще використовувати джерельну, оскільки проста кип'ячена і тим більше очищена бутильована може зіпсувати смак домашнього віскі.

Технологія приготування

Основний технологічний процес виробництва однаковий і відрізняється тільки деталями. У своїх рецептах ми будемо робити поправку на те, що у нас вже є солод, куплений в магазині. В іншому випадку його процес сушіння на подив складний і вимагає окремої статті.

крок 1: куплений солод подрібнюємо і замочуємо в окропі. Саме так і з'являється сусло;

крок 2: в сусло додають дріжджові грибки і очищають від непотрібних домішок і частинок;

крок 3: сусло зброджують; крок 4: брага проходить процес перегонки, в результаті чого ми отримуємо сировинної спирт;

крок 5: отриманий сирець піддається повторної перегонці; крок 6: дистилят розбавляють очищеною водою до необхідної фортеці (стандартна фортеця для віскі - це 40%);

крок 7: піддаємо розбавлений дистилят витримці в бочці з дуба на термін не менше півроку, краще довше.

Класичні рецепти виробництва віскі в домашніх умовах:

Отже, ви вирішили приготувати віскі самостійно в домашніх умовах. Процес передбачає, що у вас вже є необхідна для цього оснащення: піч, перегінний куб, самогонний апарат і дубова бочка. З останнім найбільше труднощів. Якщо її немає, то її можна придбати. Якщо немає можливості придбати бочку, то можна використовувати спеціальні кілочки з деревини дуба з діаметром близько 5 мм. Тирса і кора дуба не підходять для домашнього приготування віскі, оскільки містять в собі велику кількість дубильних речовин, здатних зіпсувати смак віскі. У промисловому виробництві подібне не проблема, але якщо у нас немає під рукою заводика по очищенню, обійдемося і кілочками.

Щоб підготувати кілочки, потрібно залити їх окропом і дати настоятися протягом 10 хвилин. Далі отриманий відвар безжально виливаємо і піддаємо кілочки другій стадії замочування, але вже на 30 хвилин і в холодній воді. Після цього зливаємо воду і сушимо дерев'яні кілочки на сонці до повного висихання. Далі кілочки просто додаємо в банки або каністри з дистилятом і залишаємо все це на витримку в строк не менше шести місяців.

Але вся ця магія буде зайвою при можливості виробляти витримку в цій дубовій бочці. Вартість останньої не так вже й велика, особливо якщо берете бочонок малого літражу (3-5 літри). Таку бочку в новому стані цілком під силу купити за суму від 1,500 рублів. Все-таки саме витримка в дубовій бочці надає приготовленого віскі такий колір і аромат, насичує його смак нотками дуба, лісового горіха і прянощів.

Рассказать о статье